Montottone ligt in de regio Le Marche (De Marken), oostelijk van Toscane en Umbrië tussen de Apenijnen en de Adriatische kust. In Le Marche is nog geen massatoerisme en de regio is een ontdekking voor liefhebbers van vakantie, cultuur, natuur, zon zee en strand. De omgeving is gevarieerd: de azuurblauwe kust, ontelbare prachtige middeleeuwse dorpen en stadjes op heuveltoppen, mooie klassieke steden als Ascoli Piceno, Macerata en Fermo en het grillige en wonderschone berglandschap van de Monti Sibillini.

Le Marche is ook een belangrijk landbouwgebied. Wijngaarden sieren de heuvels en er worden heerlijke witte wijnen gemaakt (denk aan de verdicchio, passerina en pecorino) maar ook robuuste rode zoals de rosso piceno.  Ook vind je er veel olijfgaarden. Niet alleen voor de olijfolie, maar ook om lekker te eten. Het bekendste gerecht van Le Marche is ‘olive Ascolana’; grote olijven gevuld met een gehaktmengsel, die gefrituurd worden. Eigenlijk een Marchigiaanse ‘bitterbal’. In de valleien vind je heel veel fruitbomen. Appels, abrikozen, kersen, perziken. Overal langs de weg is fruit te koop. Verder vallen in het landschap de velden met zonnebloemen en graan op.

De kustlijn van Le Marche is ongeveer 180 kilometer lang en heeft zowel zand- als kiezelstranden.  Op twee plaatsen worden deze onderbroken door een woeste rotskust; ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona (Monte Conero) en ten noorden van Pesaro (Monte San Bartolo).

De regio biedt dus voor ieder wat wils: culinaire ontdekkingen, je maakt er prachtige autoritten met bijzonder fraaie vergezichten, er zijn veel oudheden, mooie stranden (mét visrestaurantjes) en natuurgebieden met wandel- en fietsmogelijkheden. Verder is Le Marche bekend om de mooie schoenen. Er zijn veel shopping outlets te vinden met prachtige Italiaanse schoenen! Voor golfliefhebbers zijn er twee golfbanen te vinden; Golfclub I Lauri op 15 km van de vakantiewoning en de Conero Golfclub bij Ancona.

Montottone

Montottone is een lieflijk middeleeuws dorp mooi gelegen in de heuvels van het Marchigiaanse landschap. Le Marche is nog voornamelijk een agrarische streek met bijzonder vriendelijke bewoners. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen en de mensen vinden het dan ook bijzondere leuk om een praatje met de buitenlandse toeristen te maken (maar dan moet je wel Italiaans spreken). In het dorp vind je nog tal van faciliteiten. Er is een kleine supermarkt, een bakker, een slager, een postkantoor, een plaatselijke bar en pizzeria, restaurant, dokter en apotheek en een bank (met geldautomaat). In de zomermaanden kun je in de weekenden leuke dorpsfeesten bezoeken, die natuurlijk altijd vergezeld gaan van lekker eten! De gele zonnebloemvelden, olijf- en wijngaarden, heuvelruggen en het heerlijke klimaat geven het gevoel van het echte leven in Italië. Klik hier voor meer informatie over Montottone.

Montottone ligt op 1.600 km afstand van Amsterdam. Er is een goede bereikbaarheid per vliegtuig. RyanAir heeft vluchten van Eindhoven naar Rome, van Weeze/Dusseldorf of vanuit Brussel/Charleroi naar Ancona of Pescara.

Benieuwd naar andere dorpen en steden in de omgeving van Montottone? Klik dan hier.